На вчерашното одржано годишно собрание на ОФС Струмица, по предлог на ФК Академија Пандев, сопственикот на клубот Горан Пандев беше избран за делегат на Собранието на ФФМ од страна на ОФС Струмица. Горан Пандев беше вклучен преку видео линк и им се заблагодари на делегатите на ОФС Струмица кои едногласно го избраа да биде еден од тројцата делегати на Собранието на ФФМ.