Преговорите кои се водеа изминатите неколку недели помеѓу двата клубови се завршени со успех и Андреј Стојчевски го прави својот прв интернационален трансфер. Андреј дојде во Академија Пандев пред една година и со своите игри докажа дека се работи за голем талент. Ние сме среќни што еден млад фудбалер кој има само 18 години ќе има шанса да се доразвие во посилна лига и во клуб со голема традиција, како што е клубот на Жилина. Ане ти посакуваме голема фудбалска кариера, а ние ќе продолжиме со нашата цел да создаваме и препознаваме таленти кои преку Академија Пандев ќе прават трансфери во посилни европски екипи.