Димитар е роден 2004-та година, игра на позицијата напаѓач и е еден од играчите кои Академија Пандев ги смета за носители на сениорскиот тим во иднина. По потпишувањето на договорот Трајков заминува на шестмесечна позајмица во ФК Беласица. ????⚪️