Шест игачи на ФК Академија Пандев со репрезентативни обврски

Дури шест играчи на нашиот сениорски тим отсуствуваат од тренажниот процес на тимот. Имено сите шест играчи се со обврски кон националните селекции на Македонија. Марио Крстовски, Ване Јованов и Даниел Миловановиќ се со У-21 тимот по повикот на селекторот Добринко Илиевски. Зоран Ивановски е со У-19 тимот, а списокот го комплетираат Марко Алчевски и Иван Николов кои се со репрезентативни обврски во У-18 селекцијата, предводена од Горан Станиќ.

ФК Академија Пандев им посакува успешни настапи на своите членови и на репрезентативни селекции.