Заврши најспектакуларниот турнир за млади категории во Македонија

Со финалните натпревари во секоја категорија, вчера заврши најспектакуларниот турнир за млади категории во Македонија, „Пандев куп 2018“. На турнирот беа одиграни вкупно 156 натпревари во генерациите 2006, 2007, 2008 и 2009 година, а се постигнаа вкупно 544 голови. Турнирот го освоија следниве екипи :

2006 годна
Плеј офф А
1. Еуроспорт Пандев – Куманово
2. Неготино – Неготино
3. Њу Старс Смилковци – Скопје
Најдобар играч – Дарио Јакимовски – Еуроспор
Најдобар голман – Зафир Зафировски – Њу Старс Смилковци

Плеј офф Б
1. Скупи – Скопје
2. Победа – Прилеп

2007 година
Плеј офф А
1. Осијек – Хрватска
2. Њу Старс Смилковци – Скопје
3. Шкендија – Тетово
Најдобар играч – Барич Иван – Осијек
Најдобар голман – Пашовски Антионио – Шкендија

Плеј офф Б
1. Прилеп Пандев – Прилеп
2. Талент – Битола

2008 година
Плеј офф А
1. Академија Пандев – Струмица
2. Национал – Бугарија
3. Талент – Битола
Најдобар играч – Кристијан Горјанов
Најдобар голман –Александар Трајков

Плеј офф Б
1. Дит – Софија
2. Драчево Пандев – Скопје

2009 година
Плеј офф А
1. Осијек – Хрватска
2. Прилеп Пандев – Прилеп
3. Академија Постолов Пандев – Штип
Најдобар играч – Лука Горгиовски
Нјадобар голман – Андро Палац

Плеј офф Б
1. Скупи – Скопје
2. Победа – Прилеп